FAQ

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om appen Matmötet.

FAQ

Hur skaffar jag appen Matmötet?

Ladda ner appen Matmötet från Google Play eller Appstore.

 

 

Fina råvaror, närodlat, lokalproducerat!


 

 

 

Hur går det till?

Kolla in alla färska och fräscha råvaror från dina lokala producenter. Köp varor och betala via Swish direkt i Matmötet. Se tid och plats för uthämtning och träffa bonden för att hämta varorna i ditt lokala område.

 

För dig som producent kan du enkelt skapa en annons för gårdens nyproducerade råvaror som du vill sälja. Se direkt när din kund genomför sitt köp. Välj tid och plats för uthämtning och träffa kunden för att överlämna varorna.

 

 

 


Lokalmat, lök

Måste man ha en smartphone för att kunna använda appen?

Appen Matmötet finns tillgänglig för iPhone- och Androidmobiler samt för iPad.Vilken nytta har jag av appen Matmötet?

Med hjälp av Matmötet kan du enkelt hitta närodlade livsmedel och köpa dem direkt från bonden. Här kan du enkelt köpa råvaror från din närmaste producent. Nu kan du alltid ha tillgång till färska och fräscha grönsaker, bär, frukt, kött och vilt, ägg, honung, örter.


Handla miljösmart och klimatsmart via Matmötet. Se fördelarna med att handla lokalproducerad mat jämfört med importerade livsmedel.


När du är på semesterresa har du chansen att upptäcka lokala odlare. Matmötet är alltid tillgänglig var du än befinner dig.
Träffa odlaren eller bonden IRL.

Hur gör jag om jag behöver hjälp?

Supporten på Matmötet hjälper gärna dig om du har några frågor.


Hur gör jag ett köp?

1. Se alla färska och fräscha råvaror från dina lokala producenter. I annonsen får du information om tid och plats för uthämtning.

2. Klicka på ”Köp” för den matvara som du vill köpa.

3. Du kommer till Swish där du enkelt kan betala.

4. Du får en orderbekräftelse i appen

5. Träffa bonden för att hämta varorna i ditt lokala område.                                                                                            När hämtar jag maten?

I annonsen finns information om datum och tid när uthämtningen kommer att ske.


Var hämtar jag maten?

I annonsen finns information om var uthämtningen kommer att ske.


Bär, sylt och saft från lokala producenter
Bönder, producenter är välkomna att bli producenter i appen matmötet

Hur kan administrationen minska för reko-ringar?

Vi har sett att administrationen för rekoringar tar mycket tid med administratörer som jobbar ideellt för att få rekoringen att fungera. Med appen Matmötet är all information samlad för producenten på ett ställe tex att producenten själv kan lägga upp annonser, se vilka råvaror som är sålda och välja plats för uthämtning av varor. Appen Matmötet har också smarta funktioner såsom en checklista för vilka varor som ska med till uthämtningsstället, en annan lista vid uthämtning eftersom det kan vara stressigt vid uthämtningsstället med många kunder samtidigt. Dessutom är varorna redan förbetalda vilket är tidsbesparande vid uthämtningsstället vilket gör att man inte behöver ha några extra medhjälpare. Vår tanke är att producenten ska kunna arbeta självständigt med appen Matmötet. Matproducenter som inte är ansluten till någon rekoring kan med Appen Matmötet arbeta självständigt med att hitta kunder och sälja sina närproducerade och ekologiska varor.Smarta funktioner i appen Matmötet
Är det Sveriges 70 REKO-ringar med drygt

 110 000 medlemmar som ni ser som er målgrupp?

Delvis, men även matproducenter som inte är anslutna till en rekoring men ändå vill sälja sina lokalproducerade varor i närområdet.

Närproducerat, ekologiskt, KRAV-märkt


Vad är Matmötet?

En app där du enkelt hitta närodlade råvaror, ekologiska livsmedel och KRAV-märkta matvaror och köpa dem direkt från bonden eller odlaren.

 

 

 

 

 

 

 

Vad behöver jag för att använda appen Matmötet?

Appen Matmötet finns för Androidmobiler och för iPhone- samt iPad. För att genomföra ett köp behöver du ha Swish.

 

Hur köper jag mat?

1. Klicka på varan som du önskar köpa.

2. Betala enkelt med Swish.

3. Hämta dina närodlade livsmedel vid uthämtningsstället och träffa bonden!

 

 

 

Matmötet + Närodlat = Sant


 

 

 

 

Vem riktar sig appen till?

Appen är för alla! Med hjälp av Matmötet kan du enkelt hitta närodlade råvaror och köpa dem direkt från bonden. Nu kan du alltid ha tillgång till färska och fräscha grönsaker, bär, frukt, kött och vilt, ägg, honung, örter som du köper via Matmötet. Köp lokalproducerade varor och se fördelarna med att handla lokalproducerad mat från din lokala producent.

 

Appen Matmötet underlättar för restauranger som vill hitta närodlade och ekologiska livsmedel.

 

För livsmedelsproducenter är Matmötet en effektiv sälj- plattform för närodlade råvaror.

 

Råvaror, ärtor
Jordgubbar från gårdar nära dig

Vad är unikt med Matmötet?

Appen Matmötet ska möjliggöra ”den självständiga bonden”. Matmötet möjliggör köp direkt i appen med Swish. Detta ger en överskådlighet som kan bygga en ekonomisk grund för ditt företag och dess utveckling. Det ska vara enkelt att komma igång och appen ska vara enkel att hålla på med. Matmötet ska för producenten fungera som en webbutik. Appen innehåller massor av smakfulla kategorier med en logisk struktur för att inspirera.  Som producent kan du nå ut till personer i hela landet, inte bara till en sluten grupp. Du får möjlighet att nå turister som är på semesterresa i ditt närområde och de kan lätt få tillgång till dina lokala matspecialiteter.

Vad finns att köpa i Matmötet?

Massor av goda, närproducerade, ekologiska och KRAV-märkta råvaror. Nyskördade grönsaker, färgsprakande bär, nyplockad frukt, kött och vilt från gården, nyvärpta ägg, honung, örter från bondens trädgård. Färsk mat helt enkelt!Hur betalar jag?

Med Swish.
Matmötet finns för svenskt jordbruk!


Varför Matmötet?

Att handla maten direkt från bonden ger ett mervärde där omsorg om odling och djur får stå i centrum. Vi som skapat Matmötet vill gynna närodlade livsmedel och småskalig livsmedelsproduktion inom svenskt jordbruk.

Vad kan producenten ha för nytta av appen Matmötet?

Appen Matmötet ska fungera som en köp- och säljplattform för landets småskaliga livsmedelsproducenter och konsumenter. Matmötet ska vara som en ”webbutik” fast som app. Vi vill finnas för odlare och bönder på landsbygden för att de ska hitta nya kunder och kunna skapa en egen kundkrets självständigt. För oss är det viktigt att producenten ska erhålla värdet på varorna som den säljer och på ett enkelt sätt hitta kunder. Appen ska vara ett användarvänligt verktyg för producenten och intresseväckande för konsumenten, det har vi lagt ned extra arbete och tid på.För konsumenter kostar inte appen något att använda. Det ska vara konsumentvänligt att göra köp i appen, tilltalande, tryggt och pålitligt. Appen visar upp Sveriges goda råvaror och konsumenten kan på ett enkelt sätt hitta och köpa goda specialiteter. Appen Matmötet ska fungera som en marknadsföringsplats för närodlad och lokal mat, inte bara vid annonsering utan också ge en personlig koppling med gårdsbeskrivning och produktbeskrivningar.Det ska vara enkelt att komma igång att sälja sina råvaror för producenten. Vi på Matmötet är tillgängliga för producenter och konsumenter i form av teknisk support och hjälp vi har också instruktionsfilmer/ steg för steg videos som ska göra det jättelätt att använda appen.

Rotgrönsaker, morötter, blast på grönsaker goda råvaror

KONTAKTA OSS


info@matmotet.se


FÖLJ OSS!

Köp närodlade råvaror, ekologiska livsmedel eller KRAV-märkta matvaror direkt från bonden!

Välkommen att kontakta Matmötet via mail om du har frågor.

Ladda ned appen Matmötet till din mobil.

© Copyright matmotet.se. All Rights Reserved. Hemsidan är skapad av Ramplay

Design Amanda Ramstedt. Vi skapar hemsidor och appar!