Press

I pressen


Matmötet i jordbruksaktuellt

Press

Pressrelease för Appen Matmötet och pressbilder

App för närproducerade råvaror

Den nya trenden att handla lokalodlad mat växer sig allt starkare. Tech-företaget Ramplay har skapat en helt ny köp-och säljplattform med smarta funktioner och lanserar i juli appen Matmötet, där producenter och konsumenter på ett enkelt sätt ska få möjlighet att hitta varandra.

 

-Det här är ett miljövänligt sätt att köpa mat säger John Ramstedt från företaget Ramplay. Appen Matmötet ska ge konsumenter tillgång till närodlade och lokala råvaror, och även ekologiska råvaror, något som kan vara svårt att hitta i den vanliga livsmedelsbutiken. I appen kan du se vilka varor som finns tillgängliga just nu i din närmiljö och genomföra köp direkt i appen. Att handla mat direkt från bonden, utan mellanhänder, ger ett mervärde där omsorg om odling och djur får stå i centrum. I appen kan producenten enkelt lägga upp annonser som kunden kan köpa direkt i appen Matmötet, sedan träffas de på en plats i närområdet för utlämning av varorna.

 

Det är både miljösmart och klimatsmart att handla lokalproducerad mat jämfört med importerade livsmedel. Här får konsumenten möjlighet att göra ett grönare val och bidra till en hållbar miljö. Dessutom ger appen Matmötet stora möjligheter för bonden att själv skapa en kundkrets och nå ut med sina varor, vilket är extra viktigt för småskaliga livsmedelsproducenter. Här kan appen ge ekonomisk möjlighet till utveckling. Matmötet är ett smart och tidsbesparande verktyg för reko-ringar eftersom den minskar administrationen och även fungerar som en marknadsföringsplats för lokala matvaror.

 

Regeringen skriver att Sveriges nya livsmedelsstrategi ska leda till såväl ökad andel närproducerat, ekologisk produktion och konsumtion av livsmedel samt bättre möjligheter för konsumenter att göra medvetna val. ”Jag ser de gröna näringarna, landsbygdsutveckling och regional tillväxt som viktiga delar i att skapa jobb och tillväxt i hela landet" säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

 

-Med appen Matmötet vill vi bidra till en ökad svensk matproduktion i hela landet eftersom Sverige har unika förutsättningar med vår rena miljö med frisk luft och friskt vatten avslutar John Ramstedt.

 

Kontaktinformation:

Namn på Applikation: Matmötet

Hemsida: www.matmotet.se

Mail: info@matmotet.se

Grundarna av appen Matmötet

John Ramstedt, VD programmerare. Amanda Ramstedt design. Lena Ramstedt design.

Vi är en familj som bor på en KRAV gård i Sörmland. En dag när vi satt och åt middag vid köksbordet diskuterade vi varför det var så svårt att hitta närodlad och lokal mat. Då föddes iden med en app där man kan köpa och sälja färska råvaror från gården direkt till konsument. Vi skapade Matmötet, ett nytt sätt för producenter att nå kunderna i stan, en samlingspunkt där producent och konsument på ett enkelt sätt kan hitta varandra. För att landsbygden och alla mindre gårdar ska kunna överleva behövs nya lösningar och nya sätt att tänka.


Med feedback från bönderna i vårt närområde har vi skapat appen Matmötet, en köp- och säljplattform för att Sveriges råvaror ska hitta till sin kund. Med vår smarta app kan vi på landet få möjlighet att nå ut med våra varor och självständigt bygga en kundkrets. Nu finns möjligheten att försörja sig även på mindre gårdar. Matmötet är även ett smart och tidsbesparande verktyg för reko-ringar eftersom den minskar administrationen och även fungerar som en marknadsföringsplats för lokala matvaror. Hitta och köp närproducerade råvaror, ekologiska livsmedel och KRAV-märkta matvaror direkt från bonden!


Vi som skapat appen Matmötet är både bönder och entreprenörer inom data, design och logistik. Vi på Matmötet är specialister inom modern teknologi samtidigt som vi är väl insatta i landsbygdens villkor, småskalig livsmedelsproduktion och djurhållning. Denna kombinationen av kunskap och erfarenhet har format idén och skapat appen Matmötet!

Vår visionVi vill stimulera nytänkande inom svensk livsmedelsproduktionen genom att öppna upp nya möjligheter eftersom allt fler konsumenter efterfrågar närodlat och ekologiskt. Vi vill bidra till en större kunskap om svensk mat och att ge livsmedelsproducenten en bättre möjlighet att direkt nå ut till befintliga kunder och utöka möjligheten att nå ut till nya kunder. Vi riktar oss till kvalitetsmedvetna konsumenter som är intresserade av att få veta varifrån maten kommer, hur djuren är uppfödda och vilket sorts liv de har haft och hur grönsaker, ägg och frukt har framställts.


Vi vill gynna den småskaliga livsmedelsproduktionen i Sverige. Vi vill öka förståelsen för tillverkning och produktion av svenska livsmedel, gärna ekologiska livsmedel, samt lyfta fram fördelarna med att handla lokalproducerad mat jämfört med importerade livsmedel. Med appen Matmötet får konsumenter möjlighet att hitta lokalproducerade råvaror från närliggande producenter, vilket blir ett miljösmart och klimatsmart sätt att handla.

KONTAKTA OSS


info@matmotet.se


FÖLJ OSS!

Köp närodlade råvaror, ekologiska livsmedel eller KRAV-märkta matvaror direkt från bonden!

Välkommen att kontakta Matmötet via mail om du har frågor.

Ladda ned appen Matmötet till din mobil.

© Copyright matmotet.se. All Rights Reserved. Hemsidan är skapad av Ramplay

Design Amanda Ramstedt. Vi skapar hemsidor och appar!